HelKropsterapi ved Louise Engedal Kronborg

Hvad er kropsterapi

Kropsterapi er en behandlingsform, som arbejder ud fra viden om hvordan krop og psyke hænger sammen. 
Når man oplever følelser som fx sorg, stress, nervøsitet, vrede, angst og skam, kan det sætte sig i kroppen som spændinger, smerte eller fysisk uro. Det er vigtigt at vi får fat om roden til problemet, og ikke blot lindrer kroppens reaktioner. Derfor arbejder vi i kropsterapi med en kombination af flere forskellige metoder, blandt andet dybdegående massage, akupressur, pulsering af kroppen, zoneterapi og lettere ledfrigørelse, samt samtale. Samtidig aktiveres lymfesystemet som giver kroppen mulighed for at udskille ophobede affaldsstoffer via guidet vejrtrækning.
 

Når vi arbjeder på denne måde, kan man opleve følelser, som man ikke vidste havde taget ophold i kroppen. Man kan fx blive vred, irriteret, ked af det, komme til at grine eller blive bange. Uanset hvad der dukker op, handler det i kropsterapien om, at man  forsøger at være med det der er og give det plads, så det får mulighed for at slippe. Og den fornemmeste opgave, jeg som kropsterapeut har, er at være med min klient hele vejen, så vedkommende føler sig set og mærker at det er trygt at være med det der fylder.

Reaktioner på en behandling

Der kan forekomme både fysiske og psykiske reaktioner efter en behandling. De fysiske vil typisk være opblussen af de spændinger og symptomer, der behandles for - de fortager sig ofte efter 2-3 dage. 

De psykiske reaktioner kan komme ud af det blå, eller være kraftigere reaktioner end normalt. Forsøg så vidt muligt at give dem lov til at “fylde”. Det er gamle uudtrykte følelser, som kroppen forsøger at slippe. 
 

Dorte
"

Jeg har fået elevbehandling af Louise og kan på det varmeste anbefale hende. Hun er meget kompetent, hun er nærværende og indfølende, og hun skaber en vældig behagelig og tryg stemning. Selve behandlingen var en helt ny og spændende oplevelse for mig, men jeg følte mig hele tiden set og tryg. Efter behandlingen følte jeg mig opløftet og glad og virkelig godt tilpas.

HelKropsterapi

Skyttebjerg 15

2850 Nærum

93903663

helkropsterapi.dk