HelKropsterapi ved Louise Engedal Kronborg

Hvad er kropsterapi

Kropsterapi er en behandlingsform, som arbejder ud fra viden om hvordan krop og psyke hænger sammen. 
Når man oplever følelser som fx sorg, stress, nervøsitet, vrede, angst og skam, kan det sætte sig i kroppen som spændinger, smerte eller fysisk uro. Det er vigtigt at vi får fat om roden til problemet, og ikke blot lindrer kroppens reaktioner. Derfor arbejder vi i kropsterapi med en kombination af flere forskellige metoder, blandt andet dybdegående massage, akupressur, pulsering af kroppen, zoneterapi og lettere ledfrigørelse, samt samtale. Samtidig aktiveres lymfesystemet som giver kroppen mulighed for at udskille ophobede affaldsstoffer via guidet vejrtrækning.
 

Når vi arbjeder på denne måde, kan man opleve følelser, som man ikke vidste havde taget ophold i kroppen. Man kan fx blive vred, irriteret, ked af det, komme til at grine eller blive bange. Uanset hvad der dukker op, handler det i kropsterapien om, at man  forsøger at være med det der er og give det plads, så det får mulighed for at slippe. Og den fornemmeste opgave, jeg som kropsterapeut har, er at være med min klient hele vejen, så vedkommende føler sig set og mærker at det er trygt at være med det der fylder.

Reaktioner på en behandling

Der kan forekomme både fysiske og psykiske reaktioner efter en behandling. De fysiske vil typisk være opblussen af de spændinger og symptomer, der behandles for - de fortager sig ofte efter 2-3 dage. 

De psykiske reaktioner kan komme ud af det blå, eller være kraftigere reaktioner end normalt. Forsøg så vidt muligt at give dem lov til at “fylde”. Det er gamle uudtrykte følelser, som kroppen forsøger at slippe. 
 

Cristina
"

Det er meget simpelt. 5 hjerter ud af 5 herfra. Og mange flere hvis man kunne give flere. Da jeg ringede til Louise var jeg ved et kæmpe skillevej. Enten kunne jeg gøre noget godt for mig eller kunne jeg lige så godt ende med at går helt ned i grøften. Jeg startede hos Louise et 5 ganges forløb, og det har været mit bedste valg længe. Fra at stå i en konstant og meget hård toget hverdag, og stress, hvor jeg ingenting kunne samle mig omkring til, eller være glad for, til nu : 5 behandlinger senere, hvor jeg er klar i hovedet, kan bedre stå ved mig selv, min familie og mit arbejdsliv. Min dagligdag har forbedret sig væsentligt og jeg er nysgerrig på livet og glad igen. Jeg er blevet”skubbet” til at gå i dybten med mine værste livstraumer, acceptere de er der, og find et godt sted til opbevaring, fyldt af anderkendelse og kærlighed. Jeg har fået hjælp til at lære mig selv at kende, at lære den jeg egentlig er og være glad for det. Jeg har grinet og gradet som aldrig før, og er blevet, gang på gang, forbløffet over den professionalisme men også intuitive måde Louise arbejder ud fra. Hun rammer altid plet. Uanset hvad. Hun ved præcis hvor hun skal lægge hånd på og er helt fantastisk til at guide en i processen. Jeg er så dyb taknemlig for at få lov til at opleve kropsterapien hos Louise, og er ikke et sekund i tvivl at jeg bliver ved med at komme tilbage til hende, for at finde ind til kernen og efter det, arbejde fremadrettet med det til et bedre “jeg”. Tak for nu.

Isja
"

Takket være Louise, nåede jeg et nyt niveau af bevidsthed om min krop og mit sind. Jeg blev meget mere respektfuld over for min krop, nu hvor jeg forstår, i hvilken udstrækning min krop og sind er forbundet. Behandlingerne har hjulpet mig til at holde mig tæt på mig selv og mine følelser i en vanskelig familiesituation. Jeg oplevede, at behandlingen var et glimrende supplement til terapi, da den skabte opmærksomhed på gamle smerter (psykiske og fysiske), men også hjalp med at finde min ro igen, når jeg havde brug for det. Louise er meget følsom over for, hvad der foregår i personen på briksen og sammen med åndedrættet er hun med til at sætte dit fokus helt indad.

HelKropsterapi

Skyttebjerg 15

2850 Nærum

93903663

helkropsterapi.dk