HelKropsterapi ved Louise Engedal Kronborg

Hvad er kropsterapi

Kropsterapi er en behandlingsform, som arbejder ud fra viden om hvordan krop og psyke hænger sammen. 
Når man oplever følelser som fx sorg, stress, nervøsitet, vrede, angst og skam, kan det sætte sig i kroppen som spændinger, smerte eller fysisk uro. Det er vigtigt at vi får fat om roden til problemet, og ikke blot lindrer kroppens reaktioner. Derfor arbejder vi i kropsterapi med en kombination af flere forskellige metoder, blandt andet dybdegående massage, akupressur, pulsering af kroppen, zoneterapi og lettere ledfrigørelse, samt samtale. Samtidig aktiveres lymfesystemet som giver kroppen mulighed for at udskille ophobede affaldsstoffer via guidet vejrtrækning.
 

Når vi arbejder på denne måde, kan man opleve følelser, som man ikke vidste havde taget ophold i kroppen. Man kan fx blive vred, irriteret, ked af det, komme til at grine eller blive bange. Uanset hvad der dukker op, handler det i kropsterapien om, at man  forsøger at være med det der er og give det plads, så det får mulighed for at slippe. Og den fornemmeste opgave, jeg som kropsterapeut har, er at være med min klient hele vejen, så vedkommende føler sig set og mærker at det er trygt at være med det der fylder.

Reaktioner på en behandling

Der kan forekomme både fysiske og psykiske reaktioner efter en behandling. De fysiske vil typisk være opblussen af de spændinger og symptomer, der behandles for - de fortager sig ofte efter 2-3 dage. 

De psykiske reaktioner kan komme ud af det blå, eller være kraftigere reaktioner end normalt. Forsøg så vidt muligt at give dem lov til at “fylde”. Det er gamle uudtrykte følelser, som kroppen forsøger at slippe. 
 

Cristina
"

Det er meget simpelt. 5 hjerter udaf 5 herfra. Og mange flere, hvis man kunne.

Da jeg ringede til Louise stod jeg ved et kæmpe skillevej. Enten kunne jeg gøre noget godt for mig, ellers kunne jeg lige så godt gå helt ned i grøften. Jeg startede hos Louise i et forløb, og det har været mit bedste valg længe. Fra at stå i en konstant, og meget hård tåget hverdag med stress, hvor jeg ingenting kunne samle mig omkring, eller være glad for, til nu, 5 behandlinger senere, hvor jeg er klar i hovedet, bedre kan stå ved mig selv, min familie og mit arbejdsliv.

Min dagligdag har forbedret sig væsentligt, jeg er nysgerrig på livet og glad igen. Jeg er blevet ”skubbet” til at gå i dybden med mine værste livstraumer, acceptere at de er der, og finde et godt sted at lægge dem - fyldt af anderkendelse og kærlighed. Jeg har fået hjælp til at lære mig selv at kende, at lære den jeg egentlig er, og være glad for det. Jeg har grinet og grædt som aldrig før, og er, gang på gang, blevet forbløffet over den professionalisme, men også intuitive måde Louise arbejder ud fra. Hun rammer altid plet. Uanset hvad. Hun ved præcis hvor hun skal lægge sine hænder og er helt fantastisk til at guide processen.

Jeg er så dyb taknemlig for at have oplevet kropsterapien hos Louise, og er ikke et sekund i tvivl om, at jeg bliver ved med at komme tilbage til hende, for at finde ind til kernen. Tak for nu.

SAMTALE

Selvom mit hjerte banker for at komme ned i kroppen, for virkelig at bevæge det som holder fast, har jeg erfaret, at nogle klienter har meget på hjerte, som har brug for ord, inden de bliver klar til at ligge på en briks. Og da det ene absolut ikke udelukker det andet, skal det selvfølgelig også have en plads. Når jeg har samtaler, bruger jeg samtaleterapeutiske redskaber, samt mit nærvær til at sætte spot på lige netop det, som du er udfordret af.

NavnAdressePostnr. & by 12345678 info@ditdomæne.dk
HelKropsterapi

Skyttebjerg 15

2850 Nærum

93903663

helkropsterapi.dk